myslím, že nejjednodušší odpověď Policistovi, kterému v hlavě uzrál plán, že se Vám pomstí kaucí je:
vážený soudruhu, mám-li trvalé bydliště na území ČR, je nemožné abych se v současném právním prostředí vyhýbal správnímu řízení. A to ani v případě, že bych nepřebíral poštu, zvolil si zmocněnce z Madagaskaru, nebo ukazoval úředníkům holou zadnici. Prostě to nejde !!! tečka, vykřičník.
Jedinou možností, jak se správnímu řízení vyhnout - ne vyhýbat, pochopíte později, je vlastní smrt.
Protože správní řízení řídí správní orgán, ne já, a správní orgán má v ruce tolik možností, jak vše zvládnout, že tomu prostě nikdo neunikne. tedy kauci Vám platit nebudu, pokud Vy mi neřeknete, jak by bylo možné se správnímu řízení vyhnout. Myšleno v můj prospěch. (nepřebírání pošty, či scénka se zadnicí totiž vede vždy jen k rozhodnutí o vině a to není zájem podezřelého.
A s tímto bych šel klidně i k soudu, protože to že jsou úředníci - už ne autisti, za to jsem se v jiném vláknu omluvil, ale třeba mdlého rozumu, za to může stát, ne já.
Ostatně naprostá většina místních bijců by na úřadech uměla od první chvíle velmi účinně potírat přestupce, ale věnujeme se užitečnější práci.
tož tak na světě