Ahoj,
manzelke dosiel prikaz z prazskeho magosratu (laser PCR), vid. prilozeny scan. Merali z interieru odparkovanej dodavky na P4, na mieste zastavena, stotoznena, s priestupkom nesuhlasila, spisane na mieste, nahlasena dorucovacia adresa na trvaly pobyt (SK - manzelka ma este prechodny pobyt v CR z cias predSchengenskych, na ktorom sa nezdrzuje [panelak, ani neexistuje schranka s menom]) + telefonne cislo (na mna).
Predpokladal som, ze sa na to magosrat vykasle, ale pred ~2 tyzdnami som mal telefonat z magosratu, ze chcu hovorit s pani XXX. Odpovedal som ze nie je pritomna a ze ak nieco chcu, mozu na mna - padol dotaz na dorucovaciu adresu na prechodny pobyt v CR (v oznameni o priestupku sme uviedli dorucovaciu adresu na trvaly pobyt SK), uradnik to asi skusal, potvrdil som mu dorucovaciu adresu na SK a povazoval to za ukoncene. No, radoval som sa predcasne, vid prilohy - dorucene na SK, prevzala ina osoba na splnomocnenie k vyzdvihavaniu zasielok.
Teraz by som sa rad opytal na dalsi postup, pretoze situacia je predsa len mierne odlisna od standardu - ja aj manzelka Slovaci, trvaly pobyt v SR, prechodny (pred-EU) v CR, prijem v CR (HPP), auto registrovane na moj prechodny pobyt v CR.
a. najjasnejsi scenar je asi pravdepodobne:
- blank odpor (manzelka) + ziadost o spis podla InfZ (ja)
- nasledne splnomocnenie mna (dorucovacia adresa v CR), manzelka vypadava z kruhu
- dalsi postup podla potreby (predpokladam ustne jednanie, ziadost o doplnenie dokazov, rozhodli len na zaklade oznamenia, budem chciet manual (u tohoto modelu sa vraj cukaju), atd atd ...)
b. alternativny scenar (prosim o odpoved lokalnych guru)
- manzelka nerozumie cesky, odpisat (po slovensky) ze wtf nerozumiem
- nasledne cakat, v pripade zaslania prelozenej verzie skok na postup a.)
Je na postupe b.) nieco derave? Beriem to ako challenge, kedze zatial nikdy nedoslo k zastaveniu na mieste a z kamier nikdy nic neprislo (nemalo kam). Na reakciu je par dni cas, prevzane dnes, 25.6.
Zatial diky