Všema deseti podporuji různé akce, které směřují proti zvůle policie a zejména správních orgánů. Před mnoha lety jsem jako jeden z prvních (ne-li vůbec první) začal používat věc, která byla časem mediálně překřtěna na "osobu vzdálenou".
Zpočátku jsem byl velmi úspěšný, podařilo se mi úspěšně vyřešit cca stovku případů. Časem se však mínění správních orgánů a jejich neschopnost bojovat začala měnit v regulérní úřední zvůli. S tím jsem neměl problém (krom deziluze) a šel jsem v řádově desítkách případů do soudního sporu. Soudy však k mému šoku začaly rozhodnutí správních orgánů potvrzovat (včetně NSS). Nyní už se tím aktivně nezabývám, ale zkušeností je víc než dost.
Co mi však vadí, je, že návody ze seriálu FSM na D-F obsahují některé zdánlivě nepodstatné chyby, které se však při jeho použití obrátí proti laikovi, který je použije. Například v případě zastavení policistou není pravdou, že tento je povinen poskytovat poučení. To je povinností správního orgánu až po zahájení správního řízení (prvním úkonem spr. org. ve věci). Blokové řízení je řízení sui generis, tedy se na něj nevztahují obecná ustanovení o spr. řízení, a to vč. poučovací povinnosti.
V praxi to tedy bude vypadat tak, že FSM běžnému uživateli spíše uškodí, protože bude-li policistovi vysvětlovat, že ho musí poučit apod., policista snadno získá navrch, protože mu jeho argumentaci rozstřílí na místě. Jinak rád čtu články dr. Berana, ale v tomhle pravdu (bohužel) nemá. Pokud by administrátoři měli zájem o nějakou formu pomoci z mé strany, nechť mě neváhají kontaktovat.